Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 17:25 - Да се вярва ли на скоро дипломирали се зъболекари?
Автор: iseto Категория: Други   
Прочетен: 5533 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2009 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Според вас дали си заслужава, да се вярва на скоро дипломирали се зъболекари или не?
  Нека ви разкажа нещо, което ми се случи вчера. 
  "Преди седмица започна да ме боли зъб. Няколко нощи не можех да спя от болка. Изпих сума ти лекарства. Реших да отида на зъболекар. Преди време ходех при една зъболекарка, която реших да сменя, заради разочарованието ми от нея при последното ми посещение, а и работното й време не ме устройваше. Намерих си нова зъболекарка - млада, хубава, а работното й време е страхотно и си записах час. Отивам вчера аз, обесних й какъв е проблема, а тя като първокласничка ми издекламира едно добре назубрено стихче за осми март, неща които знам и съм наясно, че въпреки с останалите проблеми този зъб може да се излекува. Жената ми обесни, че имам зъбен камък, който трябвало да се изчисти с лазер и струвало 170 лв. и ако не го изчистя с него тя не можела нищо да направи и докато ми обесняваше, че имам възпалени венци, ми ги бучеше с острия инструмент и така ми ги напука опитвайки се да ми създаде още по-голям проблем . Естествено аз отстоявах моето си решение, да ми оправи само този зъб, а тя тръгна да ровичка здрав зъб. Така станах и си тръгнах ядосана, но разочаровайки и нея, че няма да може да изкара от мен повече пари от тези, които ми взе за прегледа."
   Подобни истории съм слушала много. Но все пак всички сме хора и един ден ти се случва и на теб. Някои хора обаче, сляпо вярват на подобни уж добри зъболекари, но едва когато се лишат с доста голяма сума узнават колко са сбъркали. Така че съветвам всички да си отваряте очите и ушите на поне 20, колкото и голяма да е болката ви.
   Е дали си струва да вярваме на всеки зъболекар или лекар, който ни обещава скъпо лечение без да даде някаква гаранция, че си струва? Да ви разкажа и един друг случай накратко. Леля ми от вече 4 г. има проблем с единият крак - правиха й операции, дадоха купища пари за скъпоструващи лекарства и лечения, но се оказа, че едната операция била не на правилното място направена, едните лекарства били неправилно изписани и така до ден днешен леля ми се мъчи. 
   Уважам някои лекари, но не уважам търгашите! Един лекар преди време ми спаси живота - ако бяха ми направили операция на гръбначния стълб, сега щях да съм в инвалидна количка. Благодарение на същия лекар сега баща ми е жив и здрав и със здрава лява ръка, която той оперира и спаси!


П.П. Преди година ми откриха киста на яйчника - първата лекарка (която ми беше препоръчена) ми предписа лазерна операция. Тя ми обесни, че с лекарства може да се излекува, но ще минело около година и половинаа, а може и повече. Изрових се в Интернет и си смених лекарката. Сегашната гинеколожка ми я излекува с лекарства за 2 месеца. Сега ДА ЧУКАМ НА ДЪРВО и ДА НЕ ВИКАМ ДЯВОЛА нямам нищо. Наистина трябва много да се внимава!!!




Гласувай:
0



1. valsodar - Гаранция - Франция
13.08.2008 17:42
Не дипломата прави специалиста, просто тя му дава легалното право да практикува професията си.
За съжаление зъбарите имат числен превес над зъболекарите :)
цитирай
2. duhovnost - И аз има какво да разкажа...
13.08.2008 21:36
През пролетта реших да си оправя един счупен зъб, който преди години ми беше "изграден", но с течение на времето изградената част се износи и отчупи. Зъбът е с умъртвен корен от повече от 10 години, а каналът му е зазидан с цимент. Така... Отивам аз при една "препоръчана" младичка зъболекарка, която била "много внимателна". По телефона тя ми каза, че изисква от пациентите си предварително да си направят рентгенова снимка. Викам си - какво пък, още малко облъчване - може би ще го преживея. Направих си. Отидох при нея със снимката. Обясних й, че искам зъбът ми да се изгради отново, както по-рано.
Тя ме изслуша, но каза че на снимката имало признаци на възпаление на корена, и затова трябвало да сме го отворели за да разбереме какво е положението, да го оставиме отворен и с лекарство за един ден, а после ако се наложи да го лекуваме, и накрая да го изградиме. Глупачката обаче не знае, че е попаднала на човек, който разбира от медицина и знае що е признак на възпаление на рентгенова снимка. И досега съжалявам, че не се оплаках от нея някъде. Щеше да ми отвори зъба, а защо не и да ми бръкне с мръсен инструмент, да ми го замърси, после да ме боли, после тя да каже - видяхте ли, че има възпаление, после да го лекува сто дни... сами разбирате, че при всяко посещение щеше да трябва да й оставям тлъста сума пари.
Излишно е да казвам, че бях потресен как е възможно да има хора, които се наричат "зъболекари", без милиграм уважение към Хипократовата клетва. Господ ще ги накаже някой ден, кармата им ще ги застигне, но какво са виновни бедните хора, които биват ограбвани по най-безсрамен начин...
ХОРА ПАЗЕТЕ СЕ!!!
цитирай
3. анонимен - Не на скоро дипломирали се
13.08.2008 23:07
на никакви доктори и зъболекари не трябва да се вярва. Преди да ти се наложи да отидеш при някой от тях , по добре изчети всичко до което можеш да се докопаш в интернет , в библиотеките и тн. Или най добре жертвай 10 години от живота си и завърши медицина. :)
Не всички лекари / зъболекари са търгаши и гледат да свалят и последната кожа от гърба на клиента си, но 90 % са такива. Останалите 10 % - извинявайте.
цитирай
4. pazzza - Уви, малцина са къдърните
14.08.2008 08:43
Когато преди 6 години се преместих от град С. в гр. С. трябваше да си намеря и зъболекар. Заложих на скоро дипломирал се - дали имаше и година стаж. Докато не си създадеш име нямаш и кой знае колко работа, сиреч "опит" е неизвестна величина. Но пък беше много надъхан и с много четене, ходене по семинари, консулт с колеги и пр. задобря и с днешна дата ако идсаш час се обаждаш поне седмица по-рано.
Така че, късмет е на кого ще попаднеш, може да е новак, ама като има амбицията (и дарба, разбира се) да е добър - нещата се получават. Цялото ми семейство са му пациенти, включително приятели и познати. Работи не евтино, но пък си изпипва нещата и тъй щото си обича работата прави най-доброто за пациента. Има и медицински кадри, светила в професията си, но толкоз взели се насериозно, че пациентът вече не е интересен, правят нещата не дотам добре, работят с видима досада, взимат ти парите и много ти здраве.
цитирай
5. boltendahl - И на мен ми се е случвало подобно нещо
14.08.2008 10:12
Заложих на мой приятел, току що дипломиран зъболекар, отличник на випуска. Оправи ми проблемен кътник и ми сложи корона. Още преди да залепи короната му обърнах внимание, че усещам болка в зъба, който ще се покрива. Той игнорира това и залепи короната. След известно време започнаха по-сериозни болки, но като знам че в такива случаи казват - короната ти убива, ще свикнеш и болките ще спрат - въобще не ми се ходеше по зъболекари, само да се ядосвам... След още известно време болките станаха много силни и естествено се наложи да свалим короната и да видим какво се случва отдолу. При единият корен на кътника се беше образувал огромен гранулом и зъбът не можеше повече да бъде спасен. Изборът на млад отличник ми струва веднъж монтаж на корона, след това вадене на зъб, навиване на 2 титанови щифта и покриване с нова, по-голяма корона - цифром и словом надхвърля 3 000 (три хиляди) лева. Боже, колата ни е по-евтина от това, дето го имам в устата си!!! Към този материален разход трябва да се добавят и немалкото разходи за таксита, тъй като съм зает човек и рядко имам време да се "мотая" с (гр)адския транспорт из града, неудобството да моля шефа N на брой пъти да отсъствам половин ден. От другата страна е изгубеният кътник, който трябваше да заменя с титан и сега сутрин и вечер, докато четкам много внимателно това скъпо удоволствие неизбежно си мисля дали (не дай Боже!!!) този титан няма да ми донесе допълнителни усложнения.
И всичко това защото младият специалст, на когото гласувах доверие, помислил че ме боли венецът от проведените манипулации, а не самият зъб.
цитирай
6. pazzza - към boltendahl
14.08.2008 10:39
да ти пратя визитка на моя?? :))))
съчувствам ти искрено и за кътника и за 3-те хилки
цитирай
7. boltendahl - ха-хаааа, NEVER MORE!!! Вече ...
14.08.2008 12:14
ха-хаааа, NEVER MORE!!!
Вече разпитвам подробно, искам препоръки, мнения и впечатления от "оцелели" пациенти ;-)
цитирай
8. dentalargirova - Е, все от някъде трябва да се започне ...
29.09.2010 14:27
Е, все от някъде трябва да се започне

Но май си е по-добре да се вярва повече на стоматолози със стаж

http://www.dentalargirova.com
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iseto
Категория: Други
Прочетен: 132254
Постинги: 39
Коментари: 62
Гласове: 4822
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031