Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2007 16:22 - Знаете ли че!!!
Автор: iseto Категория: Хоби   
Прочетен: 1200 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 08.06.2007 14:36


От както имам компютър почти непрекъснато се ровя в НЕТа за да разбера това и онова. От тогава се ровя в сайта, от който измъкнах това, че парите развалят хората - да ви кажа честно така е. Пример за това е моите стари уж много добри приятелки - едната ходи в Америка върна се с много пари, другата тръгна с богат врачанец, третата с връзки си намери високо платена работа и ето до къде ни докара това - всяка гледа да научи нещо за другата и да разнасят клюката като ВЕСТНИКАРСКА НОВИНА е на мен не ми пука и се радвам, че не съм като тях!!!
www.rozali.com
Пари, пари Парите разделят хората и съвсем не ги правят щастливи. Много двойки в благополучието си носталгично си спомнят за онези времена, когато парите им са били по-малко, но затова пък щастието им е било по-голямо.


imageИзвестният драматург Оскар Уайлд твърди: „На този свят има само две трагедии. Първата, когато не можем да получим онова, което искаме. Втората, когато получаваме онова, което искаме, но тази е много по-голяма."

Тя си маже лицето с крем в банята. Той надниква през вратата и хвърля поглед на тоалета й. В очите му блясва пламъче и сблъсъка може да започне:

Той: Ти пак ли с нова рокля?

Тя: Не, от преди един месец ми е. Имаше намаление. Беше изключително на сметка.

Той: Вероятно са намалили цената от 100 на 99 лева.

Тя: От 39 на 19 лева, ако искаш да знаеш съвсем точно.

Той: Такива черни рокли имаш вече поне пет!

Тя: Но нито една не е с цепка отстрани.

imageТой: Можеш да не се готвиш да прекараме отпуската в Гърция, щом пръскаш всичките пари за парцали!

Тя: Не е вярно! Този месец не съм си купила нищо.

Той: Ами обувките, кожената чанта, обиците. .

. Тя: А боса ли да ходя? И чанта ми трябваше! Освен това тя струваше наполовина по-малко от свещите за колата ти.

Той: Но нали и ти ползваш колата, а аз не нося обиците ти.


Така „остроумно" се карат милиони двойки. От първия ден в който решат да живеят заедно, парите са постоянна тема в двубоите им. Ако искате бързо да си създадете мнение за отношенията между дадена двойка, запитайте ги каква роля играят за тях парите.

Начинът, по който партньорите боравят с парите, често е показателен за отношенията им повече от каквото и да било друго.

С течение на времето те търсят начин за разпределяне на парите.

Най-често избират един от следните модели:

Мой и твой пари В този случай всичко се пресмята наполовина или по точно определени процентни съотношения: жилището, колата, пелените на бебето. Дори по време на отпуската по майчинство тя трябва да внася своя дял. Зад всичко това се крие недоверие и убеденост, че никой не бива да дава на другия нищо. Пресмятането до последната стотинка е също така предпазно средство от разочарование.
Партньорите подчертават: Грижа се сам/а/ за себе си! На никого нищо не дължа! В тези отношения потребността от близост и доверие не е достатъчно силна.


image

Нашите пари Всички слагат парите на едно общо място. Този модел е най-труден.
В идеалния случай партньорите се обслужват демократично и действат общо. Но когато се разгори пламъкът на емоциите, лесно ще пламне спорът за парите.
Усещането, извиращо от страха на партньорите, че един от тях ще остане изигран, се проявява в обвинения срещу другия, че много харчи.
Не липсват и упреци, че внася малко в общата каса.

“Пак нямаме пари!” Двамата партньори оставят парите си на едно място, но после непременно единият от двамата опразва касата. Въпреки споровете обаче двамата продължават да живеят заедно. Сянката на финансовия фалит ги обвързва здраво.

imageПарите са израз и на емоционалните отношения между партньорите, на техните опасения и на способността им да създават атмосфера на близост. Същевременно те отразяват състоянието на отношенията им в момента.

Често партньорите дълго време не говорят за пари, докато изведнъж заради тях избухва някакъв спор. Почти винаги го решават емоциите. А когато не е достатъчна милувката, за изглаждане на отношенията пак се посяга към помощта на парите.

„Необходими ми са повече пари" или пък;„Щом получавам толкова малко, и ти не бива да имаш!" -такива са възгледите, които влюбените смятат за разменна монета в съвместния живот.
Всъщност фанатичното пестене или необмисленото пилеене на пари са доказателство, че нещо в сексуалния живот на двамата не е както трябва.

Някога женитбата беше сделка. Без голяма зестра момичето не можеше да разчита на добра „партия". Днес едва ли може да се каже, че тлъстият портфейл е основната причина за сватбата, но така или иначе, парите са гаранция за сигурност. Затова жените подсъзнателно дават предпочитание на мъжете, които могат да им я предложат.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. noir - ~ N ~
07.06.2007 16:24
Колко бързо ще ти писне, не е истина ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iseto
Категория: Други
Прочетен: 133080
Постинги: 39
Коментари: 62
Гласове: 4822
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930