Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 10:55 - Държавата ли ни е виновна, или този който "дава баницата"!??
Автор: iseto Категория: Политика   
Прочетен: 2541 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2008 21:51


 По повод новият закон - незавършилите 10-ти клас нямат право да карат шофьорски курсове!? Кого заблуждавате? Колко от тях ще спазват този закон и колко не!?
 Нека да погледнем нашите сънародници, които имат ромски произход. Повечето от тях не изкарват даже до 5-ти клас, а ето карат си лъскавите колички, които им е купил богат роднина работещ в чужбина и не спазват правилата по пътищата. Дори не се занимават с тях когато извършат някое пътно нарушение. Ако попитате 20 човека от тях за какво служи "зебрата", може 5 от тях да познаят верният отговор. Но ако ги попитате за какво служат легналите полицаи, никой може би няма да оцели отговора.
 Ако тези, които си мислят, че създавайки новите закони те ще бъдат спазвани, някой май му се е привидяло чапла да побира в човката си голям крокодил.
 За съжаление нашата вече скапана държавица ни кара да се срамуваме, че сме българи, защото законите се упражняват най-строго срещу нас българите - едно доказателство за това ми твърдение: неотдавна до жилищния блок, в който живея изгоряха 3 от къщичките, в които бяха настанени ромски семейства и едно българско семейство. След пожара ромите бяха подмомогнати да си направят ремонт, че нали били много бедни (а си карат хубави колички, и всеки месец купонясват, както си нямат пари), а българите бяха изритани. И това е благодарение на нашият кмет, със селски акцент.
 Ами да ви кажа май вече не живеем в България, щом такава несправедливост ни принуждава нас БЪЛГАРИТЕ да се трепем в друга страна, за да можем да помогнем на роднините си и щом законите не са еднакви за всички граждани в България!
 Колкото и да създават нови закони, колкото и да ги променят всяка година държавата ни вече няма да се оправи! Или не!?? Това решаваме всички с вас!
Май хубавичко трябва да се замислим, "аджеба", кой ни управлява и как!??



Тагове:   дава,


Гласувай:
0



1. marcusjunius - iseto
11.09.2008 11:25
Сигурен съм, че имаш основания да се възмущаваш от много неща, с които се сблъскваш ежедневно в обществото. И аз имам. И всички.

Но знаеш ли, аз не се срамувам, че съм българин, защото държавата ми е скапана. Аз съм човек, българите са хора като всички останали. Държавата не е човек, не и пука, ако е "мразена" и "хвалена", не отговаря, ако бъде "запитана" и когато иска, не го прави, защото "мисли". Имаше един известен цитат от свободен човек, Хенри Луис Менкен: "Всеки свестен човек се срамува от държавата, под чиято власт живее." Забележи, "под чиято влас", а не "в която" - защото "в" държавата не може да се живее. Както не е човек, така тя не е родина, не е и Вселена... Тя е просто една репресивна институция, група от хора.

Така че аз лично не бих пренасял емоциите си към държавата, която не може да бъде добра, върху хората, които по условие са добри. Поздрави.
цитирай
2. iseto - @ marcusjunius
11.09.2008 21:46
marcusjunius , знаеш ли прав си! Май неправилно обиждам държавата, нашите управляващи са докарали до там да се възмущавам от цялата държава.
Спомянм си един графит в нашия град(Русе), "Обичам Родината, мразя Държавата".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iseto
Категория: Други
Прочетен: 132235
Постинги: 39
Коментари: 62
Гласове: 4822
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031