Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 16:39 - Дали да продължаваме да вярваме или не
Автор: iseto Категория: Политика   
Прочетен: 2711 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2008 16:42


   Последният си постинг го бях написала с малко злоба и с голямо разочарование. Може би обидих някои хора или си помислиха, че не обичам България. Напротив обичам я много, но уви нещата са такива, че новите ни управници ме карат да се срамувам, че съм българка.
   Една от блогърките наскоро ми прати един линк, който ме накара да се замисля много. Управниците ни са абсолютни лъжци и измамници - обещават много, а не вършат нищо. Или по точно вършат нещо, което кара бедните да станат още по бедни, а тези които се гордеят поне малко, че са българи започват да се срамуват от държавата, в която живеят. Благодарение на нашите управници страната ни прилича на черно-бяла картина, където цветните пейзажи стават сиви и доста тъжни...
   Искам да дам няколко примера, с надеждата че ние българите се осъзнаем и да предприемем нещо, за да се променят нещата.
   Един от многото променените закони - за младите майки, които раждат "Бъдещето на България". Сега едно майчинство е 9 месеца да получаваш майчинство равняващо се на заплатата, върху която си осигуряван, но при условие, че работиш до 45-тия ден преди да излезеш в майчинство. Но повечето, които карат бременност през зимния сезон, предпочитат зимата да си стоят на топло отколкото да се гъчкат в автобуса пълен с болни, кихащи и кашлящи хора. Поради ранният болничен губиш високото майчинство, като до края на майчинството получаваш минималната заплата от 220 лв. (която щяла да стане 240 лв.), се чудиш кое да купиш понапред за детето си - млякото (ако не можеш да го кърмиш), витамините, лекарствата (ако недай си боже се разболее), памперсите, а да не говорим за дрехите? А казват, че условията за отглеждането на едно дете били по-добри!? Кое му е доброто? Единственото което радва една бременна жена е че не плаща потребителска такса, при посещенията си при гинеколога. Май най-доброто е да събереш в сметка по-голяма сума от спестявания, благодарение на която да успееш да преживееш, докато пуснеш детето на ясла. На мен тепърва ми предстои това и мога само да се моля със съпругът ми да се справим, докато тръгна отново на работа!
   Друг променен закон - незъвърилите 11-и клас нямали право да карат шофьорски курсове. Откакто започнаха да променят законите за правилника на движение по пътищата нещата станаха още по-зле. Все повече непълнолетни и неправоспособни се качват зад волана и се трепят по пътищата. На никого не му пука за това какви глоби се плащат ако те хванат да говориш по телефона си, докато шофираш или пък дали си си сложил коланата. Напоследък катаджиите гледат само дали не си превишил скоростта и ако си превишил малко да ти вземат малко парички, че не им стига заплатата. До скоро имах голямо желание да се науча да шофирам, но вече ми умря желанието за това.
   Следващият променен закон - новите пенсии на пенсионерите. Правителството се подиграва най-много с тях. Кой пенсионер може да изкара месеца с 130 лв., като се има впредвид, че с тези пари едвам сметките си плащат, а какво остава за храна. Или я по-добре да ядат само хляб и сол то и това е полезна храна, нищо че те се разболяват по-често и от нас младите хора. Хубаво са го направили това да имаш стаж, да имаш точки, но тези 130 лв. и непрекъснатото увеличаващите се цени, май никой не го разбира това, че така съкращават живота на възрастните хората. На скоро в един вестник четох, че пенсионерите получили увеличение от 3 лева!? Честно казано се шашкам от идеите на глупавите ни управниците, които измислят подобни глупости.
   Правителството си гледа собствените интереси и въобще не се замисля за нас бедните хорица, които с много зор се трепим, за да си направим малко по-хубав живота.
   Има още много неща, за които мога да пиша и пиша... дори за закони, които никой няма да се сети да предложи и създаде. Все пак преди следващите избори (ако сме живи и здрави до тогава) всички ние потърпевши "българи", които искаме нещата да се променят нека се замислим какво искаме и да се убединим и да се помъчим заедно да ги променим. Или просто ако някой много се изсилва в даване на обещанията, които дава за това, което ще направи ако бъде избран, нека все пак да не се юрваме слепешката към урните, а да спрем да гласуваме въобще или да си позамислим добре, дали да се вярва на обещанието "казана дума, хвърлен камък" или не. Май само така нещата може би леко ще се поопроменят, а може и да греша, но всичко зависи от нас.
  ХОРА, ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПОМИСЛЕТЕ!!!


Тагове:   дали,


Гласувай:
0



1. eien - Помислих!
23.10.2008 13:28
Дано и другите мислят!
цитирай
2. fenris - Ази винаги мисля
04.11.2008 15:51
преди да гласувам и този път ще е така!
Поздрави за темата!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iseto
Категория: Други
Прочетен: 132832
Постинги: 39
Коментари: 62
Гласове: 4822
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930